Реализација пројекта „Сезонско запошљавање у пољопривреди” 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Реализација пројекта „Сезонско запошљавање у пољопривреди”
Trenutno na sajtu: 518       |       Podeli:
06.07.2022 | 0 коментар(а)



Краљево - Удружење Феномена већ две године реализује пројекат „Сезонско запошљавање у пољопривреди“.

Активности се спроводе на целој територији Србије, путем информативних састанака које организују теренски радници и на којима заинтересовани добијају информације о потенцијаним послодавцима који запошљавају према закону о поједностављеном радном ангажовању у сезонским пословима у пољопривреди.

Фото: Краљево онлајн

Посебна пажња је усмерена на регионе где постоји већи број повратника из иностранства, обзиром да је фокус пројекта, пре свега, на реинтеграцији повратника.

„Удружење Феномена од 2019. године реализује пројекат „Сезонско запошљавање у пољопривреди“. као једну од активности глобалног програма „Миграције за развој“ (ПМЕ) који у оквиру Немачке развојне сарадње спроводи ГИЗ (Деутсцхе Геселлсцхафт фüр Интернатионале Зусамменарбеит). Циљ овог пројекта је социо-економска реинтеграција корисника и корисница, повратника из Немачке и локалног становништва које припада неким теже запошљивим категоријама.

Резултат сарадње представља преко 600 запослених особа, где половину чине повратници и о активностима Немачке, односно немачког Информативног центра за миграције и могућностима за сезонско запошљавање у пољопривреди, информисано је преко 1700 особа. Добра вест је да ће се пројекат реализовати и следеће године као и да програм препознаје пољпопривредна газдинства и фирме који послују у складу са законом о сезонском запошљавању“, каже Јулијана Раденковић, из удружења „Феномена“.

Информације о условма рада на сезонским пословима се добијају директно на информативним састанцима, који се организјују на терену.

Плате се исплаћују редовно, углавном на недељном нивоу, а обезбеђени су и смештај и исхрана као и превоз до радног места.

Приликом ангажовања, корисници задржавају своја права, односно неће бити избрисани са евиденције НСЗ-а и настављају са примањем социјалне помоћи, што је законски регулисано. Оно што је битно је и да су здравствено осигурани и имају пензијско и инвалидско осигурање.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kraljevo uduzenje poljoporivreda

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.639.648 посета
Тренутно на сајту: 516 посетилац(a)